( ... артикули )
Настройки

Грим и сенки - гримове, сенки, спирали, палитри, пудри

Петък, 19 Апр 2024

Какво диктува модата при оформянето и цветовете на маникюра

Е-мейл Печат ПДФ

Ръцете ни трябва да са стилни, да отиват на облеклото ни, но и да са модерни

Маникюрът е част от визията и красотата, което го прави подвластен на модата. Всяка дама би желала да бъде в крак с нея, независимо дали си го признава или не. Да бъдеш актуална и на гребена на вълната е преимущество, стига да не изпадаш в комични ситуации, които не са подходящи за твоя стил.

Ако за нищо на света не бихме искали да пропуснем тенденциите в оформянето и цветовете на маникюра, нека да видим какви са те:

Късо или дълго

В момента една крачка пред другите са късите нокти. Изглежда дългият маникюр все повече остава на заден план, защото е по-неудобен и ни отдалечава от деловото ежедневие. Всеки си има своите предпочитания, разбира се, така че не е нужно да сте с прекалено къс маникюр. Може да отпуснете малко над допустимото – в случая е близо до края на пръстите или милиметри над него. Това е настоящата перфектна дължина при ноктите.

Квадратни или заоблени

Ноктите могат да бъдат и квадратни, и заоблени, с бадемова форма, както и съчетание от два вида. От вас се иска само да се оставите в ръцете на професионалист, който ще се ръководи от желанията ви, но и ще съобрази модерните течения. Така вие несъмнено ще постигнете отличен резултат.

Цветовете

При цветовете многообразието е гарантирано. Всяка жена, която държи на изрядния маникюр на ноктите, ще може сама да прецени за себе си към кои да се насочи.

Запазва се вечната класика – френският маникюр, но може да бъде освежен и променен с вкарването на по-наситени и пастелни тонове.

Като цяло властват натуралните цветове, както и по-естествените и земни нюанси. Близките до кожата – така наречените телесни маникюри, все още запазват своите позиции. Те навярно никога няма да излязат от мода.

За по-младите дами и онези, които не се страхуват да експериментират, може да бъдете различни с щамповани маникюри. Това са печати, ваденки, какви ли не шаблони, подбрани според изискванията на клиентката. Могат да имат формата на животни, да са обагрени в тигрови шарки, да са забавни и щури.

Омбре маникюрът също си остава актуален. Предпочитат се по-плътните и тъмни цветове. Може да се прелива от червено в черно, от сиво към тъмно синьо, от бордо към кафяво.

Геометричните фигури от известно време властват при маникюрите, а най-често цветовете за тях са бяло, черно, сребристо и златисто.

 

Покрай коледните и новогодишни празници може би ще искате да сте в тон с цвета на виното, в което няма нищо лошо, защото традиционният червен маникюр отново ще е хит.