( ... артикули )
Настройки

Грим и сенки - гримове, сенки, спирали, палитри, пудри

Петък, 19 Апр 2024

Пудрата се нанася съобразно формата на лицето.

Е-мейл Печат ПДФ

Пудрата се нанася съобразно формата на лицето.

 

Много важно е при нанасянето на грима да се съобразите с формата на лицето ,за да може да изпъкнат естествените ви форми и черти,ако грима е съобразен с формата на лицето ви ще постигнете невероятен ефект в разкрасяването си.Преди да пристъпите към нанасянето на сенки, нанесете пудра приблизително 1-2 тона по-тъмна от кожата ви, като използвате голяма четка за пудра.

 


Квадратно лице

Характеризира се с широко чело и широка линия на брадичката. Нанасянето на пудра трябва да започне от слепоочието в посока на брадичката. Освен това, в центъра на челото, около очите и върха на брадичката.

 

Кръгло лице

За тази форма са характерни пълните страни, късото, широко чело и заоблената брадичка. Необходимо е да се нанася пудра на слепоочията като се издърпва надолу на разстояние два пръста под скулите. Освен това – на върха на носа, под очите, на върха на брадичката.

 

Лице Круша

Това лице притежава широка челюст и брадичка и тясно чело. Пудра се нанася по линията на челюстта отстрани на лицето. Освен това – в центъра на челото и върха на брадичката.

 

Лице Сърце

Характеризира се с тясна брадичка, широко чело и заоблени скули. Пудра се нанася върху слепоочието в посока скулите, където изсветлява, в центъра на челото и върха на брадичката.

 

Издължено лице

За тази форма са характерни високото чело и силно изразената челюст. Трябва да бъдете внимателни, когато използвате пудра, за да не направите чертите си груби. Всъщност най-добре е да използвате бронзант - върху брадичката, скулите (отвътре – навън).